2012. október 19., péntek

Red Velvet Cake - Vörös bársony torta

Hozzávalók
Piskótához:


  • 25 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 12 dkg szobahőmérsékletű margarin
  • 30 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 vanília rúd belseje
  • 2, 4 dl kefir (az eredeti recept szerint 2,4 dl író szükséges, nekem ezt nem sikerült beszereznem, kefirrel is tökéletes lett)
  • 2 evőkanál piros ételfesték
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
Krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g natúr, tejszínes krémsajt
  • 150 gramm porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

Piskóta elkészítése:


  1. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliarúd belsejét, és simára keverjük.
  2. A lisztet a kakaóporral és a csipet sóval összekeverjük, és hozzáadjuk a cukros margarinhoz.
  3. A kefirben  elkeverjük az ételfestéket, majd a lisztes masszához adjuk.
  4. Végül a szódabikarbónát felfuttatjuk az ecetbe, és a tésztához kavarjuk.
  5. 180°-on 25-30 percig sütjük. 

 Krém elkészítése:
  1. A habtejszínt keményre verjük a habfixálóval.
  2. A mascarponét a krémsajttal és a porcukorral simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habtejszínt.

Érdekesség:

The Unknown History of Red Velvet Cake  

(No beets, no sugar shortages. How America’s most nostalgic cake really came to be.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése